Projekt

Imagenes del sur

Föreningen Bilder från Söder / Imágenes del Sur är en förening som driver två årliga filmfestivaler i Malmö sedan 20 år tillbaka. Den ena är Latinamerika i fokus och den andra är International Female+ Film Festival Malmö; IFEMA, en internationell filmfestival av och om kvinnor.

Malmö, vad drömmer du om?

Kan kultur skapa en gemensam mötesplats där drömmar, tankar och kreativitet vävs ihop till ett gemensamt konstnärligt uttryck?

Latinamerika i Fokus

Latinamerika i fokus – I 20 års tid har vi bidragit till Malmö och regionens kulturutbud med en mängd kvalitetsfilm och kulturevenemang och i samarbete med en rad organisationer och institutioner. Vi lägger medvetet ett intersektionellt perspektiv på vårt program och jobbar för att skapa nätverk med olika aktörer från kontinenten Abya Yala (Amerika) och Sverige. Vi visar filmer som aldrig skulle ha visats utanför festivalen Latinamerika i fokus. Med våra kontakter fortsätter vi att hålla allmänheten uppdaterad på det senaste inom latinamerikansk film, samhällsutveckling och kvinnligt filmskapande på kontinenten. Vi skapar en mötesplats för kunskapsutbyten och reflektion, som inspirerar till engagemang i aktuella frågor.

IFEMA

IFEMA INTERNATIONAL FEMALE+ FILM FESTIVAL MALMÖ – IFEMA -är en filmfestival med fokus på kvinnors berättelser och erfarenheter utifrån ett intersektionellt perspektiv. IFEMA presenterar filmer skapade av alla som identifierar sig som kvinnor, bland de främsta men också nya och lovande regissörerna i Sverige och världen. Imágenes har arrangerat IFEMA sen 2006 och den är idag den äldsta och enda filmfestivalen med fokus på kvinnliga regissörer i Sverige. Genom urvalet av filmer vill IFEMA bjuda in till aktuella samtal och diskussioner men också vara ett forum för kvinnors olika berättelser och perspektiv. Festivalen har genom åren tagit hit många spännande internationella gäster, som berikat de besökande med sina erfarenheter, men också bidragit till ett givande utbyte mellan svenska och internationella filmarbetare.

Ett helare Malmö

Vi får möta kvinnliga aktivister från Latinamerika, Iran, Mellanöstern och Afrika som upplevt diktatur, revolution och förföljelse.