Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

FILMBERÄTTELSER FRÅN BRASILIEN

26 september, 2021 @ 15:00 - 17:00

Söndag 26 september Kl. 15.00, Konsthallen (S:t Johannesgatan 7)
Flödande vatten/ Das águas que passam
Dokumentär. Regi Diego Zon. Brasilien, 2016. Tal: portugisiska, engelsk undertext. Längd 23 min
Premiär: 66th Berlin International Film Festival – Berlinale Shorts Competition Germany
Apiyemiyeki? / Varför?
Dokumentär. Regi Ana Vaz. Brasilien, 2020. Tal: portugisiska, engelsk undertext. Längd 28 min
Premiär: International Film Festival RotterdamPandemi, karantän, 23 fotografer, 10 brasilianska delstater, 02 länder. Över 200 fotografier togs mellan mars och juni 2020.
Vad har du för perspektiv, vilka är dina kval och aspirationer?
Tillägnad alla i världen som fallit offer för Covid-19. Yrkesmänniskor och volontärer som ger sina liv för att rädda andras liv! #stayathomeFri entré.

  • I samarbete med Malmö Konsthall.
  • Apiyemiyekî? är ett filmiskt porträtt som utgår från ett arkiv – Casa da Cultura de Urubuí (Kulturhuset Urubuí) – som bevarats i Egydio Schwades hem i Presidente Figueiredo, i delstaten Amazonas. Han var en brasiliansk pedagog och aktivist för ursprungsbefolkningens rättigheter. I arkivet återfanns över 3000 teckningar som gjorts av Waimiri-Atroari-folket under deras första alfabetiseringsprocess. Teckningarna är en dokument och ett kollektivt visuellt minne från deras inlärningsprocess, perspektiv och landområde. Samtidigt är de ett vittnesmål från de våldsamma attacker som detta folk, med ursprung i brasilianska Amazonas, utsattes för under militärdiktaturen i Brasilien.Återfinnas / Reexisto
    Dokumentär. Regi: Lethicia Galo & Rodrigo Campos. Brasilien, 2020. Tal: portugisiska, engelsk undertext. Längd: 19 min
  • Människans vidd är en plats, uppehållen i tiden, inramad av himmel, land, flod och hav. Flödande vatten är minnet av Rio Doce, en av Brasiliens viktigaste floder, innan den förstördes av giftig lera, den 5:e november, 2015. Filmen är också en del i en dokumentärserie som belyser relationen mellan människor och platser. Genom en poetiskt betraktelse får åskådaren uppleva det intensiva samspel som människan har med världen.
  • I samband med Malmö Konsthalls sommarutställning, Leonilson – Drawn: 1975–1993, som pågår till den 10 oktober, visas ett program med tre kortfilmer, en blandad kompott om historia, miljö, konst och pandemi.

Detaljer

Datum:
26 september, 2021
Tid:
15:00 - 17:00

Arrangörer

Imagenes del Sur/Bilder från Söder
ABF Malmö
Malmö Konsthall

Plats

Malmö Konsthall
S:t Johannesgatan 7
Malmö,
+ Google Map